Ana Sayfa Kültür & Sanat 1 Nisan 2023 115 Görüntüleme

Mobilet’te Bu Ay: Nisan

Sosyal keşif, planlama ve paylaşım platformu Mobilet, Türkiyenin pek çok vilayetinde iştirakçileri kültürel, toplumsal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdürüyor. Mobilette Yerin Hazır!” mottosu ve yenilenen yüzüyle kullanıcılarının toplumsal hayatlarına açılan kapı olmaya devam eden Mobilet; Nisan ayı boyunca Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Muğla, Yalova ve Zonguldakta gerçekleşecek pek çok farklı aktifliği iştirakçilerle buluşturuyor.

 

Kolay ve süratli bilet satın almanın yanı sıra kullanıcıların tüm keşif, toplumsal etkileşim ve paylaşım tecrübesini tek bir platform üzerinden yaşayabilmelerine imkan vererek sadece bilet satın alma değil bir toplumsal paylaşım platformu da olan Mobilet’te Nisan ayında da yeriniz hazır! Yenilenen yüzü ve “Mobilet’te Yerin Hazır!” mottosuyla kullanıcılarını kültürel, toplumsal ve sportif etkinliklerle buluşturmayı sürdüren Mobilet’in Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Muğla, Yalova ve Zonguldak’ta öne çıkan etkinliklerinden kimileri şu formda;

 

Ankara’da müzik ve tiyatro dolu akşamlar

Başkentin sevilen yerlerinden Congresium Ankara Nisan ayında da birbirinden keyifli ve renkli aktifliğe mesken sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Başrollerinde Hayko Cepkin ve Elçin Sangu’nun yer aldığı Robert Louis Stevenson’ın klasik tansiyon romanından uyarlanan dünyaca ünlü “Jekyll & Hyde” müzikali, çarpıcı bir yapım ve mükemmel bir takım ile 12 Nisan Çarşamba akşamı, 2014 yılından beri süratle büyüyen ve kısa bir müddette Türkiye’nin en çok dinlenen kümeleri ortasına ismini yazdıran yerli alternatif sahnenin tanınan isimlerinden Dolu Kadehi Zıt Tut Kerki Solfej organizasyonuyla 13 Nisan Perşembe akşamı sevenleriyle buluşacak. 

Türkiye’nin en güçlü seslerinden ve en kıymetli müzisyenlerinden Fatih Erkoç ile ülkemizin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, birlikte hayata geçirdikleri caz projeleri Fatih Erkoç & Kerem Görsev Jazz Project ile 13 Nisan Perşembe akşamı MEB Şura Salonu’nda Ankaralı caz severlerle buluşacak. 

25 yaşında Ankara’da dövülerek öldürülen şair Arkadaş Z. Özger’in hayatından ve şiirlerinden yola çıkılarak kurgulanan “müzikli oyun” SEVDADIR, Hüseyin Ocak’ın tek kişilik performansı ile 28 Nisan Cuma akşamı Bambu Sahne’de tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Albert Camus’nün, çok savurganlığı, tuhaflığı, ahlâksızlığı ve acımasızlığıyla tanınan ve despotluğuyla hatırlanan Roma’nın üçüncü imparatorunu anlattığı ünlü yapıtı Caligula, Ankara Devinim Tiyatrosu’nun farklı reji yorumu ve anlatımıyla 30 Nisan Pazar akşamı Cernmodern’de tiyatro severlerle buluşacak.

 

Sezonun en sevilen oyunları İzmirli tiyatro severlerle buluşuyor

Korkularından öbür silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar gayret ettiği bir arbede. Usta edebiyatçı Oğuz Atay’ın kaleminden sahneye uyarlanan ve Doğukan Uludağ’ın direktör koltuğunda oturmasının yanı sıra tek kişilik performansı ile göz doldurduğu “Korkuyu Beklerken” oyunu 3 Nisan Pazartesi akşamı; mutluluklar ülkesindeki hayvanları kurtarmak ve çocukların daha güzel eğitim almasını sağlamak için görünmez olarak ülkeyi ele geçiren Dr. Aggman’ın sarayına giren Harika kahraman Sonıc’in eğlenceli ve bol kahkahalı macerasını anlatan “Sonic Üstün Kahraman” 9 Nisan Pazar günü Narlıdere AKM-Gürdal Tosun Tiyatro Salonu’nda izleyicisiyle buluşacak. 

Tiyatroadam’ın yeni oyunu “Son Ada” Zülfi Livaneli’nin tıpkı isimli romanından Deniz Özmen ve Berk Yaygın tarafından sahneye uyarlanarak birinci sefer tiyatro sahnesinde seyirciyle buluşuyor. Emekliliğini huzur içinde geçirmek için adaya yerleşen, adayı her tıp “anarşi”den kurtarmaya kararlı bir devlet başkanı… Ve bir ütopyanın, distopyaya dönüşmesi… Bizi dünyamız üzerinde tekrar düşünmeye çağıran, Livaneli’nin “Orhan Kemal Roman Armağanı” sahibi bu sarsıcı romanı baş döndüren temposuyla 5 Nisan Çarşamba akşamı; yönetmen koltuğunda Kemal Aydoğan’ın oturduğu, Nalan Kuruçim, Caner Cindoruk ve Alper Şimşek başrolleri paylaştığı Moda Sahnesi’nin tek perde güldürü olarak seyirciyle buluşan yeni oyunu “Eve Dönüşler” 11 Nisan Salı akşamı Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda izleyici karşısına çıkacak.

 

Bir varmış bir yokmuş… Büyülü ve ulu olanların yaşadığı o cihanda dört arkadaş hayatın içinde bir ortaya gelmiş. Birebir topraktan çıkıp farklı taraflara giden sarmaşıklar bir yerde birleşmiş ve birbirlerini bulmuşlar. Birebir topraktan çıktıklarında birbirleri ile bir ortaya geleceklerinden habersizken suyun hayat bulduğu o yeşillikte arkadaş olmuşlar. Geçmişine geri dönmek isteyen küçük bir kız, yaratıldığı günden beri başı samanla dolu olan bir Korkuluk, baltasıyla odun kesen bir Teneke adam ve ormanların hükümdarı Aslan… Lyman Frank Baum’un ikonik yapıtı “Oz Büyücüsü” Gökhan Derbent uyarlaması ve Anıl Akan rejisi ile 9 Nisan, 23 Nisan ve 30 Nisan Pazar günü Tiyatro Peron’da İzmirli minik tiyatro severlerle buluşacak

İtalya varoşlarında ömür ve sınıf uğraşı veren personellerin karşılaştıkları zahmetleri anlatan “Her Şey Bedava” iki emekçi ailesinin gündelik hayatlarının dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri uğraşın güldürüsü olarak sahnede hayat bulmayı sürdürüyor. Daima yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, bayanlar ve emekçiler, fiyatların zamlanmasına karşı daima birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar verir ve “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! Her şey bedava” diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyarlar. Nobel ödüllü İtalyan oyun müellifi Dario Fo’nun milletlerarası alanda en çok tanınan ikinci oyunu olarak kabul edilen “Her Şey Bedava” Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey ve Sertaç Akkaya’nın keyifli oyunculuklarıyla 8 Nisan Cumartesi akşamı Narlıdere AKM – Gürdal Tosun Tiyatro Salonu ve 9 Nisan Pazar akşamı İzmir AKM Yunus Emre Salonu’nda İzmirli tiyatro severlerle buluşacak.

Eskişehir’de bu ay sinema ve performans ön planda

Dennis Lehane’nin aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan 2010 yapımı Martin Scorsese filmi “Shutter Island/Zindan Adası”; Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando isimli bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi’ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen gizemli olayları mevzu alıyor. Başrolünde Scorsese’nin beğenilen oyuncularından Leonardo Di Caprio’nun yer aldığı kült sinema 2 Nisan Pazar akşamı F/Stop Eskişehir’de sinema severlerle buluşacak.

Sevilen komedyen Pınar Fidan, bu hafta da başına gelen olayları anlatırken seyircilere kahkaha dolu anlar yaşatmak için bu kere Eskişehir’e konuk oluyor. Kimi ailevi sıkıntılar, kaşarlar, piyonlar, Putin, dirty talk, biraz sosyalistler, gladyo, açık ameliyat, Menemen Olayı ve Kutsi hakkındaki gösterisi ile Pınar Fidan Stand Up, 29 Nisan Cumartesi akşamı F Stop Salon’da izleyicilere kahkaha dolu unutulmaz bir gece yaşatacak.

 

Bursa kahkahaya doyacak

Sevilen komedyen Aşkım Kapışmak; kahkaha, müzik, dans, toksik bağlantılar, aile dizimi, aşk ve memnunluk üzerine yeni farkındalıklar oluşturacağı en yeni gösterisi “İlişkiler Komedisi” ile 7 Nisan Cuma akşamı Bursa Merinos Atatürk KKM’de Bursalı izleyicilere kahkaha dolu bir gece yaşatacak. 

Akdeniz’in en büyük bahar şenliği başlıyor

Bu yıl 18. yaşını kutlayan Akdeniz’in en büyük bahar şenliği Magic Break, dünyanın dört bir yanından binlerce elektronik müzikseveri 20-23 Nisan tarihlerinde bir defa daha Antalya’da ağırlamaya hazırlanıyor. 6 sahnede 50’ye yakın sanatkarın ağırlanacağı bu çok özel yılda, bir birinci olarak Label Project de kendi sahnesiyle şenlik alanında müziğin ritmini belirleyecek.        

   
 20-23 Nisan tarihleri arasında Pegasos Resort Hotel Antalya’da gerçekleşecek ve yarattıkları dünyalarla kendini çoktan ispatlamış iki markanın birebir alandaki birinci iş birliğiyle kapıları açılacak bu yeni kozmosu keşfetmek için yerinizi şimdiden ayırtmayı unutmayın.

Wiyanawanda Fest Bodrum 29 Nisan’da başlıyor

Türkiye’nin farklı bölgelerinde fermente üzüm suyu üreticileri ile üzüm severleri Azka Otel’de bir ortaya getiren Wiyanawanda Fest Bodrum 29 Nisan’da gerçekleşecek. Bardakçı Koyu Mevkindeki Azka Otel’in süper deniz görüntülü çim bahçelerinde, onlarca fermente üzüm suyu markası tadımı yapmak üzere üzüm severlerle buluşacak şenlik kapsamında kapsamında, yerli ve yabancı üzümlerden üretilen yeni rekolteli fermente üzüm suları ile birinci kere bu yıl raflarda ve menülerde yerini alacak yeni markalar bir ortada sunulacak. Bodrum’un tarihi ve gastronomik zenginliği ile bilgilendirici ve unutulmaz bir tadım tecrübesi vaat eden Wiyanawanda Fest Bodrum 29 Nisan Cumartesi günü Azka Otel’de üzüm severleri bekliyor.

Süper Sonic macera Anadolu turnesinde

Mutluluklar ülkesindeki hayvanları kurtarmak ve çocukların daha uygun eğitim almasını sağlamak için görünmez olarak, ülkeyi ele geçiren Dr. Aggman’ın sarayına giren Üstün kahraman Sonıc’in eğlenceli ve bol kahkahalı macerasını anlatan “Sonic Üstün Kahraman” Anadolu’daki minik tiyatro severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu muhteşem Sonic macera turne kapsamında; 1 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’de Isparta Belediyesi Kültür Merkezi, saat 17.00’de Bucak İlçe Halk Kütüphanesi, 2 Nisan Pazar günü saat 13.00 ve 15.00’de Alanya Kültür Merkezi,  8 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’de Nazilli Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi ve saat 15.00’de Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’de minik tiyatro severlerin karşısına çıkacak. 

Anadolu’da “Her Şey Bedava”

Nobel ödüllü İtalyan oyun müellifi Dario Fo tarafından kaleme alınan “Her Şey Bedava” Nisan ayında da seyircisiyle buluşmayı sürdürüyor. İtalya varoşlarında ömür ve sınıf uğraşı veren emekçilerin karşılaştıkları zahmetleri anlatan oyun, iki emekçi ailesinin gündelik ömürlerinin dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri gayretin güldürüsü olarak sahnede hayat buluyor. Daima yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, bayanlar ve personeller, fiyatların zamlanmasına karşı daima birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve “Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! Her şey bedava” diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyarlar. Dario Fo’nun milletlerarası alanda en çok tanınan ikinci oyunu olarak kabul edilen “Her Şey Bedava” Yasemin Yalçın, İlyas İlbey, Cenk Tunalı, Eylül İlbey ve Sertaç Akkaya’nın keyifli oyunculuklarıyla; 4 Nisan Salı akşamı Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB), 5 Nisan Çarşamba akşamı Balıkesir Avlu Kongre Merkezi, 11 Nisan Salı akşamı Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi, 12 Nisan Çarşamba akşamı Isparta Belediyesi Kültür Merkezi’nde   tiyatro severlerle buluşacak.

“Korkuyu Beklerken” Nisan ayında Balıkesir ve Zonguldak’a konuk oluyor

Korkularından öbür silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar çaba ettiği bir arbede. Usta edebiyatçı Oğuz Atay’ın kaleminden sahneye uyarlanan ve Doğukan Uludağ’ın direktör koltuğunda oturmasının yanı sıra tek kişilik performansı ile göz doldurduğu “Korkuyu Beklerken” oyunu 8 Nisan Cumartesi akşamı Zonguldak Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi ve 14 Nisan Cuma akşamı Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde hem tiyatro hem edebiyat severlerle buluşacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

hack forum warez script gaziantep escort bayan gaziantep escort hacker sitesi gaziantep escort gaziantep escort
escort izmit muğla escort hack forum babilbet bahis forum bahis forumu onwin fethiye escort casino siteleri Casibom Casibom Casibom Casibom CasiBom deneme bonusu veren siteler bahis siteleri hack forum hack forum warez forum hack forum warez forum hack forum warez forum deneme bonusu deneme bonusu